Jeg har kjøpt meg brødbakemaskin. En sånn fint og hvit som man kan lage brød i to størrelser med: 450 gram og 650 gram. Har egne oppskrifter og greier. Så i går kveld tenkte jeg at jeg jaggu skulle prøve maskina og lempa i både olje, vann, mel, salt og gjær. Riktige valg ble tatt og trykket på: brødet skulle være ferdig 07.30 - i god tid til frokost.
Utpå morgenen våkner jeg av en ukjent lukt som smyger seg inn i nesa uten å si i fra hva den heter. Det lukter en blanding av brent plastikk, noe ukjent og et hint av varmt brød. Så jeg våkner etterhvert fra drømmen om sankthansbål med plast og pinnebrød, og løper bort til brødbakemaskina for å se om noe er i veien.
Neida, den står da der og putrer og har det fint. Ligner litt på et brød det som er oppi den også, gitt. Så her er det bare Toonoisy som er paranoid igjen. Jeg kler meg bittelitt mer anstendig og åpner vinduet for å lufte ut den uholdbare lukta og legger meg igjen, med dynetrekket godt over nesa.
En halvtime senere sier maskinen i fra at brødet er ferdig. Etter å ha lest bruksanvisningen på hvordan man trykker på Stop, tar ut stikkontakten og åpner lokket skjønner jeg hva jeg gjorde feil kvelden i forveien. Brødet kommer ut og er fint og lyst, jeg må bare pille ut den der eltedingsen som gjør alt mye lettere. Så skjærer jeg i det og av spretter haugevis av sprøstekte smuler. Brødskiva er myk og deilig, hadde det ikke vært for at den smakte helt for jævlig.
Neste gang tror jeg at jeg skal bruke matolje i stedet for olivenolje...
4 kommentarer:
Mmmm... brødbakemaskin...
Jeg og vil ha sånn ting.
Kan jeg få den?
Åssen brødbakemaskin er det du har? Hva kosta den?
Hvor kjøpte du den?
Stiller jeg for mange spørsmål nå?
Skal jeg slutte å stille så mange spørsmål?
Blir du sinna hvs jeg ikke slutter?
Eller er jeg tilgitt fordi jeg tross alt la igjen en kommentar i bloggen din?
Sånn hvit OBH Nordica til 499 hos expert.
Du er tilgitt :)
Hmmm.... det kan ikke være at du må kjøre den en gang først og kaste brødet, fordi plastikken setter smak første gangen?
Det kan hende, skal prøve på nytt i kveld. :-)
Nå med matolje og litt mer fancy mel.
Legg inn en kommentar